Voormalig Prudential Securities Chief Executive Ball Bats voor Bitcoin


Bitcoin is zowel een veilig toevluchtsoord op lange termijn als een speculatiemiddel op korte termijn, zei Ball.

Voormalig directeur van Prudential Securities en de huidige voorzitter van Sanders Morris Harris George Ball ziet Bitcoin als een veilige haven voor mensen die op zoek zijn naar andere beleggingen.

In een interview met Reuters op 14 augustus gaf Ball toe dat hij eerder een „Bitcoin-tegenstander“ was, maar met de deelname van de overheid aan de financiële markten heeft hij de waarde van Bitcoin Evolution en andere cryptocurrency’s gezien.

„Ik heb het nooit eerder gezegd, maar ik ben altijd een blokketen en Bitcoin-tegenstander geweest, maar als je nu kijkt, kan de overheid de markten niet eeuwig stimuleren. De liquiditeitsvloed zal stoppen en vroeg of laat moet de overheid gaan betalen voor een deel van deze stimulans, voor een deel van de tekorten, voor een deel van de welverdiende, zeer slimme subsidies die ze aan de mensen geeft. Gaan ze de belastingen zo hoog optrekken of niet? Gaan ze geld drukken? Als ze geld drukken dat de munt verlaagt en waarschijnlijk zelfs dingen als TIPS, weet je dat de Treasury Inflation-Protected Securities, corrupt kunnen zijn. Dus de zeer rijke belegger of handelaar wendt zich waarschijnlijk tot Bitcoin of iets dergelijks als een nietje.“

De bal voegde Bitcoin of andere cryptocurrencies toe „wordt een zeer aantrekkelijke lange termijn, ik wil een veilige haven voor geld, of een speculatieve weddenschap op korte termijn.“ Hij maakte ook een gewaagde claim in het interview dat veel mensen zich zullen wenden tot Bitcoin en andere cryptocurrencies als investeringen „na de Dag van de Arbeid.“

De reden voor deze investering is dat mensen iets willen dat niet ondermijnd kan worden door de overheid.

Ball is slechts één van de vele investeerders die eerder sceptisch stonden tegenover cryptocurrencies… Dallas Mavericks eigenaar Mark Cuban zei in december Bitcoin „kan een levensvatbare stabiele financiële troef zijn“ als men kunst of goud als zodanig ziet. Bridgewater Associates Chief Investment Officer Ray Dalio, die nog steeds niet formeel zijn gewicht in Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft geworpen, zei dat de Amerikaanse dollar zijn aantrekkelijkheid zou kunnen verliezen naarmate meer centrale banken de eigendom van activa drijven.