UK forbyder salg af crypto-derivater til detailinvestorer, siger bevægelse for at spare $ 69 millioner i tab


UK’s Financial Conduct Authority (FCA) har forbudt salg af kryptovalutaderivater til detailinvestorer i et skridt, som de siger vil spare de målrettede kunder £ 53 millioner ($ 68,9 millioner) i tab hvert år.

Forbuddet træder i kraft den 6. januar 2021

I en erklæring den 6. oktober erklærede regulatoren, at salg af, markedsføring og distribution af derivater inklusive kontrakter om forskel, optioner, futures og børshandlede sedler (ETN’er) af ethvert lokalt eller udenlandsk selskab, der opererer i Storbritannien.

Tilsynsmyndigheden sagde, at derivater baseret på digitale aktiver som Bitcoin Code eller ethereum ( ETH ) er „dårlige for detailforbrugere på grund af den skade, de udgør.“ FCA skitserede en række risici, som den anser for at være resultatet af sådanne produkter.

De inkluderer mangel på „pålideligt grundlag for værdiansættelse“ for det underliggende aktiv, markedsmanipulation og „ekstrem“ prisvolatilitet

Det anførte, at detailkunder manglede et „legitimt investeringsbehov for at investere i disse produkter“, og at de heller ikke fuldt ud forstod handel med derivater. Forbuddet, der først blev foreslået i juli 2019, påvirker ikke handelen med virtuelle valutaer som bitcoin, som ikke er reguleret af FCA.

Detailinvestorer, der i øjeblikket har sådanne kryptoderivater, får lov til at beholde dem, så længe de vil, rapporterede Bloomberg. Sheldon Mills, midlertidig administrerende direktør for strategi og konkurrence i FCA, kommenterede:

Betydelig prisvolatilitet kombineret med de iboende vanskeligheder ved at værdiansætte kryptoassets pålideligt placerer detailforbrugere i høj risiko for at lide tab ved handel med krypto-derivater. Vi har bevis for, at dette sker i betydelig skala. Forbudet giver et passende beskyttelsesniveau.